top of page

Araştırma Raporumuz Yayında:

Türkiye’de Genç İntiharları: Farklı bir Dünya için Umut Yeşertirken Genç İntiharlarından Ders Almak

İstanbul Gençlik Araştırmaları Merkezi, 2023 Şubat ayından bu yana Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği'nin (FES) desteğiyle yürüttüğü araştırmanın sonucu olarak Türkiye’de Genç İntiharları raporunu ve Politika Önerilerini 18 Aralık Pazartesi saat 14.00’te düzenlediği bir toplantıyla kamuoyuna açıkladı.


Prof. Dr. Demet Lüküslü ve Doç. Dr. Özlem Avcı Aksoy koordinatörlüğünde yürütülen ve Türkiye’de genç intiharları olgusunu odağına alan bu rapor, gençlerin genel iyi olma halini geliştirmeye ve onları güçlendirmeye yönelik gençlik politikalarının oluşturulması ve uygulanmasını gündeme taşımayı hedeflemektedir. İstanbul Gençlik Araştırmaları Merkezi, gençlik araştırmalarına ve araştırma temelli uygulamalara (eğitimler, politika önerileri, danışmanlık hizmetleri) odaklanan bir merkezdir. Dolayısıyla genç intiharları bizler için olağanüstü önemli bir olgu ve bu konunun derinlikli bir şekilde analiz edilmesi elzem. Genç intiharları, gençlerin içinden geçtikleri kriz döneminde attığı çığlıktır. Herkesi bu çığlığa kulak vermeye, bu olguyu anlamaya ve açıklamaya çağırıyoruz. Sorunu ortaya koyalım ve en başta gençler olmak üzere tüm paydaşlarla intiharlara yol açan toplumsal sorunlara çözüm üretmek için tartışmaya başlayalım- bu raporun en önemli hedefi bu.


İndirmek için aşağıdaki kutuya tıklayın

Turkiye_Genc_Intiharlari
.pdf
PDF dosyasını indir • 2.63MB

Görüntülemek için aşağıdaki kutuya tıklayın





Politika Önerileri: Genç İntiharlarını Önlemek İçin Neler Yapmalıyız?

Araştırma raporuna eşlik eden öneriler kitapçığında sivil topluma, eğitim kurumlarına, kamu kuruluşlarına, siyasi partilere bazı tavsiyeler sunmaya çalıştık. Bu öneriler üzerine kolektif düşünme süreçlerinin çoğaltılıp geliştirilmesi ve önerilerin uygulamaya geçirilmesi bu raporun ve yaptığımız araştırmanın başlıca hedefidir.


İndirmek için aşağıdaki kutuya tıklayın

Politika_Onerileri
.pdf
PDF dosyasını indir • 242KB

Görüntülemek için aşağıdaki kutuya tıklayın





Aralık 2023

İstanbul Gençlik Araştırmaları Merkezi

701 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page